Разбира се. Не знам защо си мислите, че особено в такава

...
Разбира се. Не знам защо си мислите, че особено в такава
Коментари Харесай

И Томислав Дончев готов да подаде оставка, ако се стигне до експертен кабинет |

" Разбира се. Не знам за какво си мислите, че изключително в такава обстановка опитите да се прави прагматична работа и престоят в нечий кабинет са изключително приятни. "

По този метод вицепремиерът Томислав Дончев отговори пред бТВ на въпроса дали би подал оставката си, в случай че се стигне до експертен кабинет. 

За основаването на експертен кабинет, препоръчан от министъра на защитата Красимир Каракачанов, Дончев изясни, че няма навика да разисква връзките с сътрудниците си в ефир и добави, че не е имал опция да води диалог с Каракачанов по тематиката:

" Не знам дали преходно експертно държавно управление би свалило напрежението, не знам кои биха били членове на това държавно управление. Кой ще поддържа това държавно управление и кой ще носи отговорност за неговите дейности и бездействия? Когато имаме отговор на този въпрос, ще намерим решение "

Не може ръководството да е напук. Не може съществена цел на едно държавно управление да оцелява. То би трябвало да си прави работата по най-хубавия метод. Престоят сега в Министерски съвет коства политически вреди. Това ерозира поддръжката и за ГЕРБ, и за фигурите, които са в кабинета. Доказателства, че властта не е самоцел, сме дали доста. Два пъти сме подавали оставка, като вторият път не е имало нито един човек на улицата. Ситуацията би била друга, в случай че сме в първата година на мандата или във втората, съобщи Дончев. 

По думите му неуместно е да се твърди, че няма напрежение, тъй като " това би бил някакъв тъповат диалог по опорни точки ":

" Човек би трябвало да си е заровил напълно главата в земята, с цел да твърди, че няма напрежение. Изкуството на политиката е намирането на обща посока, където хората вървят дружно. Скверна политическа технология е да се търсят нови разграничителни линии. Така или другояче сега обществото е разграничено. Едни млади момчета ми споделят " Да не забравите оставката ", а други - " Не ни предавайте, желаеме да продължите да работите "

" Когато имаме опълчване и когато удовлетворим едната група, това значи да разочароваме другата. Това е неприятното на тези обстановки ", счита още той.

Не съм строителен служащ, за да имам нещо общо с парцелите на Цветанов 

Единственото нещо, което съм желал да стана и не съм, е да бъда водач, само че съм още млад и евентуално ще имам шансове в един миг да карам законно аероплан. Нямам неприятния табиет да приказвам за някогашни сътрудници неприятни работи. Същественият въпрос е по какъв начин аз съм сторил зло на господин Цветанов. Нито съм строителен служащ, с цел да имам нещо общо с неговите парцели, нито съм публицист и съм провокирал абсурда. Не съм се вторачвал в неговия апартамент, не съм ходил на посетители, видях го на картинка. Имам прекомерно доста работа, с цел да пропилявам време да се занимавам с интриги. 

Така вицепремиерът разяснява думите на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, че сюжетът за неговото дискредитиране е изработен година и половина преди този момент и че " ".

По думите на Дончев Цветанов може да притегли част от актива на ГЕРБ:

" Членовете, симпатизантите и кметовете са в ролята на неговата политическа групировка. Само че политиката и поддръжката на жителите не е единствено изборна технология и структури. Тя е на първо място доверие, концепция, лица и така нататък Ако е съумял да вземе, не бих споделил " открадне ", въпреки че терминът би могъл да бъде използван, част от актива, надълбоко нямам доверие, че ще успее да вземе част от поддръжката "

" Ние имаме съвсем 100 000 души членове, партията не е толкоз хомогенна и няма по какъв начин всички хора да мислят едно и също. На доста места има и вътрешна конкуренция - постоянно има удовлетворени и недоволни ". 

Евросредствата

Според Томислав Дончев разходването на средствата по новите стратегии и инструментите, свързани с икономическо възобновяване и икономическо развиване, този голям пакет от 29 милиарда евро, ще бъде харчен от идващите държавни управления:

" Това, което може да свърши това държавно управление и го прави, е колкото може по-бързо да бъде създаден съответен проект, който да бъде утвърден от Европейската комисия, с цел да получим достъп до това финансиране, което не е абсолютно "

Върховенство на закона

" Дебатът за господство на закона тече от 6-7 години. Позицията на България постоянно е била, че не може използването на европейските средства да е абсолютно и да не зависи от върховенството на закона. Как можем да разчитаме средствата да се харчат обществено, транспарантно и по най-хубавия метод? Финална фаза по обжалване на социална поръчка минава през съда. На европейско равнище не е открит съответен, неоспорим аршин по кое време има и по кое време нямаме господство на закона. Аз с двете ръце поддържам обвързването на използването на евросредствата с върховенството на закона ", сподели още той.

По думите му в българското общество липсва доверие в правосъдната система и в обществените институции. " Това е обективно чувство, тъй като корупция в България има и за злощастие опитите на страната да се оправят с нея се оказват недотам сполучливи. Самото субективно чувство също е проблем ", безапелационен е Дончев.

Целта на е България да има орган, който да прави политика в сферата, тъй като все още това са били отговорности, разграничени сред две министерства. " Целта е да разпределя финансирането. В момента се градят нови 13 звена от така наречен " иновационна инфраструктура " в Българска академия на науките, около огромните университети също. Това са центрове за върхови достижения, където да се творят нововъведения. Трябва да бъдат вкарани в мрежа, с цел да не изпаднем в обстановката да се купи неповторимо съоръжение и да не се употребява до дъно ", съобщи вицепремиерът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР